joi, 31 martie 2011

Sănatatea pensionarilor + detoxifierea



  1. Ce este detoxifierea?
Corpul uman, în condiţiile de viaţă a anilor 2000, este asaltat de toxine de origine:
  • fizică - climat,radiaţii,câmpuri electromagnetice,
  • chimică - poluare,medicamente,cosmetice,
  • biologică - bacteriile, virusurile,funigii microscopice,alimentele,deşeurile metabolice 
  • pshiologică - stresul   
 Profesor. doctor Gheorghe Mencinicopshi ,în cartea domniei sale Şi noi ce mai mâncăm ?, ne răspunde la întrebarea mai sus menţionată.  ”Prin detoxifierea organismului înţelegem procesul de transformare şi neutralizare a toxinelor şi eliminarea lor.”                      
     2.Când se impune detoxifierea? 
  • stare de somnolenţă;
  • transpiraţie, materii fecale puternic mirositoare;
  • depozite albicioase pe limbă;
  • poftă de dulciuri,condimente;
  • frecvente stări de vomă,greţuri;
  • în caz de obezitate;
  • în cazul unor afecţiuni cronice:acnee, hemoroizi, psoriazis, constipaţie, diabet,reomatism,artrită,cancer.
      3. Cum ne detoxifiem organismul?   
Detoxifierea prin mecanisme naturale,prin colon, rinchi, plămâni, ficat, piele, este îngreunată de grăsimi, alimente rafinate.Metodele sunt diferite,în funcţie de organul care trebuie stimulat.
colon
    a. Metode de detoxifiere a colonului  
  • Detoxifierea colonului  prin creştera aportului de fibre în dietă folosind fibre alimentare naturale. Menţionăm principalele alimente bogate în fibre alimentare: ceriale integrale( care au  27grame de fibre alimentare / la 100grame aliment),nucă de cocos uscată (23,5grame de fibre alimentare / la 100grame aliment), drojdii alimentare (22g ), fasole albă uscată (21g), cafea măcinată (20g), smochine uscate(18,5g), germeni de grâu (16,8g), prune uscate (16g), făină de secară (15,3g), migdale dulci(15g), linte uscată (11,7g), făină de soia (11,7g), seminte de susan(11g), grâu(9,6g), făină integrală de grâu(9g), curmale uscate(8,7g), pâine integrală(8,5g),arahide prăjite, sărate(8,4g), fasole albă gătită(8g), zmeură, mure(7,4g),musli, fulgi de ovăz( 7,2g), stafide(6,5g), mazăre gătită(6,1g), alune de pădure(6,1g), pătrunjel crud(6g),pâine de secară(5,5g), nuci(5,2g).
          Suplimentele alimentare pe bază de fibre au efect laxativ, eliminând o dată cu materiile fecale şi toxinele.Se pot utiliza în cure de 1-3 luni, de 2 ori pe an.
  • Detoxifierea colonului cu ajutorul plantelor cu efect laxativ şi purgativ.
        Atentie! Această metodă nu poate fi folosită pe termen lung, pentru că provoacă dependenţă şi irită mucoasa intestinală.
        Plante recomandate în caz de urgenţă, pe termen scurt: cruşinul, senna, aloe, reventul.
  • Detoxifierea colonului cu ajutorul clismelor.
         Soluţii folosite:apa şi săpun,apă si argilă, apă şi cafea.Specialiştii nu recomandă acest procedeu ,din cauza riscurilor de accidentare a colonului sau producere de hemoragie internă.
Sursa:Profesor. doctor Gheorghe Mencinicopshi  - Şi noi ce mai mâncăm- volum I

Dragii mei,pensionari, acum, când face-ţi  curăţenia de primăvară şi  spălaţi, lustruiţi  prin toate cotloanele ... cu colonul cum rămâne?
Eu cred că la vârsta senectuţii am învăţat multe, unori  pe propria noastră piele şi avem datoria faţă de noi şi de cei dragi nouă să ne protejăm sănatatea.
Voi reveni cu metode de detoxifiere a ficatului, a rinichilor,a pielii si plămânilor.Până atunci, să auzim numai de bine!
Şi ....aveţi grijă de SĂNĂTATE că-i mai bună decât toate.
Atenţie: Informaţiile de pe această pagină nu pot înlocui sfatul specialistului.

miercuri, 30 martie 2011

Ştiri interesante - pentru securitatea bătrânilor-VTT Centrul de Cercetari Tehnice din Finlanda - Business de la tehnologia

Cercetătorii de la VTT Centrul de Cercetari Tehnice din Finlanda - Business de la tehnologia au găsit soluţia  monitorizării stării de sănătate a bătrânilor,  urmărindu-le..... paşii.
Prin plasarea unor senzori pe podea, se pot înregistra informaţii privind starea de sănătate a celor prezenţi în încăpere. Se pot monitoriza informaţii despre respiraţie sau funcţionarea inimii.
Avantaje:
  • bătrânii cu probleme de sănătate pot locui în ambientul personal, o perioadă mai îndelungată
  • pentru centrele de ingrijire, mai puţini infirmieri
Pâna la ştirea următoare ...să auzim numai de bine !