sâmbătă, 28 mai 2011

Sănatatea pensionarilor + diabet


O veste  bună pentru diabetici. 
Conform Agerpres,aceştia vor scăpa de înţepăturile zilnice în deget pentru măsuratrea glicemiei. În curănd cercetătorii de la Universitatea din Arizona şi de la Mayo Clinic din Statele Unite le vor  pune la dispoziţei un aparat care le va permite măsurarea glicemiei din ..lacrimi.
Sursa AGERPRES
Până la următoarea veste... Să auzim numai de bine!


luni, 23 mai 2011

Diminaţa unei bătrâne

Luni ,dimineaţă ora 6.30, cu trimiterile de la medicul de famile  în poşetă, am pornit la drum,este ziua pe care o dedic sănătăţii
Am ”alergat”,vorba vine,să gasesc o clinică care, acum, în ultima săptămână a lunii mai acceptă să efectueze o ecografie, recomandată de medicul de famile si decontată prin CAS.
Credeţi că am reuşit? 
Să luăm clinicile la rând şi să vedem răspunsurile( pentru că poate considera publicitate nu voi da numele acestora .Oricum nu asta este important.)

  1. Ne pare rău, dar trebuie să aveti răbdare până luna viitoare, când vom primi alte fonduri.  
  2. Doctorii nostrii nu acceptă decât cu plată.
  3. Aveti programare? Domnul doctor nu vine decăt daca are pacienţi programaţi. Costul ecografiei este de 80 ron şi nu acceptăm trimiteri CAS
  4. Numai cu plată .Costul unei ecografii 85 ron.
S-a făcut ora 14 imi era foame.Nu mâncasem pentru că trebuia să fac si analizele de sânge.Pentru analize am reusit,la a 4 a clinică,să obtin planificare pentru mâine.M-am întors acasa.
Acum sunt în dilemă: aştept pâna în luna viitoare? sau mâine plec iar la colindat ,că numărul clinicilor este mare,sau nu mai fac nici o ecografie că, tot ...acolo ajungem  (şi -le fac o bucurie guvernantilor)
Dar cu durerile ce fac?
Meditez şi-mi proiectez o viaţa nouă, undeva ....departe.
Dragii mei bătrâni vă doresc din toată inima sănătate şi ..răbdare ,răbdare.

Sănătatea pensionarilor -Tai -Chi


Multe din exercitiile binefăcătoare sănătăţii,din traditia chineză, îşi au originea în artele marţiale dezvoltate, mai mult în secret, încă din anii 1100 îen. Odată cu apariţia armelor de foc artele marţiale s-au reprofilat orientându-se asupra beneficiilor aduse sănătăţi.
Legendele trimit Tai -Chi mult în trecut, în perioada dinastiei Tang. A fost creat de Chang Sang-Feng, inspirat dintr-o luptă dintre un cocor şi un şarpe.
În prezent se practică, mai mult în Occident, sub forma unor exerciţii de respiraţie, de meditaţie vindecătoare, de flexibilitate. 

Cercetătorii, din lumea largă, îşi îndreaptă atenţia asupra beneficiilor exerciţiilor.


  • Institutul George din Sydney, Australia şi-a concentrat cercetările asupra ameliorării durerilor în cazul suferinzilor de artrită - (nota bibliografă1)
  • Dr.Chenchen Wang, profesor la Universitatea de Medicină din Massachusetts, în urma studiilor, a concluzionat că: reduce stresul,îmbunătăţeşte strea de spirit atât la oamenii sănătoşi cât şi la cei cu afecţiuni cronice.-(nota bibliografică 2).
  • Cercetorii de la Tufts University School of Medicine,  dupa studii asupra pacienţiilor de vârstă medie 65 ani, au remarcat ameliorarea durerilor cauzate de osteoartrită de genunchi şi îmbunătăţirea generală a stării de sănătate..-(nota bibliografică 3).


Multe studii sunt doar preliminarii, urmând a fi continuate, altele sunt finalizate

Beneficii


  • reduce stările de stres,anxietate, depresie întărind sănătatea psihologică;
  • ameliorarea durerile cauzate de artrită şi osteoartrita ;
  • îmbunătăţirea calităţii somnului
  • reduce severitatea diabetului zaharat;
  • ajută  la recuperarea după un accident vascular sau infarct miocardic;
  • îmbunătăţeşte controlul echilibrului şi flexibilitatea,  reducând riscul căderii şi producerii de fracturi la vărstnici;
  • creşte calitatea vieţii bătrânilor suferinzi de insuficienţă cardiacă, hipertensiune arterială, scleroză multiplă,Alzheimer,Parchison;


Important:
Pentru a învăţa corect tehnicile specifice Tai Chi este necesară  indrumarea    unui instructor autorizat.
Continutul este pur  infomativ ,pentru aplicare trebuie consultat medicul specialist 

Bibliografie:

5.http://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Tai_Chi_Chuan&oldid=5325118